Garancija i Reklamacija

Poštovani kupci,

Molimo Vas da obavezno prije bilo kakve upotrebe Va┼íeg proizvoda pa┼żljivo pro─Źitate uslove garancije, a posebno upute za upotrebu, kako biste izbjegli mogu─çe gre┼íke zbog nestru─Źnog montiranja proizvoda. Garantni list i upute za upotrebu dr┼żite blizu proizvoda kako biste se u svakom trenutku mogli poslu┼żiti njime. U slu─Źaju bilo kakvih nejasno─ça molimo Vas da nas kontaktirate na sljede─çi broj telefona: +387 33 470 424

Garancija:

1. Garantujemo da navedeni proizvod koji smo isporu─Źili nema nedostataka ili gre┼íaka u konstrukciji i monta┼żi, te da je prikladan i prilagodljiv za upotrebu.
2. Garantujemo da ─çe navedeni proizvod koji smo isporu─Źili u garantnom roku ispravno funkcionirati ako se primjenjuju upute za rukovanje.
3. Garantujemo da je za isporu─Źeni proizvod osigurano servisno odr┼żavanje kao i potrebni rezervni dijelovi za proizvod u roku od jedne godine.
4. Obavezujemo se na zahtijev imaoca garantnog lista podnesenog u garantnom roku o svom trošku osigurate uklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih s propisanim, odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda.
5. Popravak se obavezujemo obaviti u roku od 45 dana od dana prijave kvara. Ako proizvod ne popravimo u tom roku, obavezujemo se zamjeniti ga novim proizvodom ili vratiti upla─çeni novac. Ako popravak traje du┼że od 10 dana, garantni rok se produ┼żuje za vrijeme koliko je trajao popravak.
6. Za proizvod naveden u garantnom listu dajemo garantni rok od 12 mjeseci od dana kupovine proizvoda i va┼żi samo uz predo─Źenje orginalnog ra─Źuna, garantnog lista, te sastavljenog zapisnika o reklamaciji ovjerenog od strane servisera.

Garancija ne vrijedi u sljede─çim slu─Źajevima:

– Kada se ne po┼ítuju upute za upotrebu
– Kada proizvod kod kojeg je potrebna stru─Źna monta┼ża montira nestru─Źna osoba
– Kada proizvod popravlja nestru─Źna osoba
– Kada se ugra─Ĺuju neorginalni dijelovi
– Kada se neodgovorno postupa s proizvodom
– Kada kupac svojom nesmotreno┼í─çu nanese ili izazove mehani─Źke kvarove na proizvodu

Da ne biste do┼íli u situaciju da Vam se ne prizna garancija, jo┼í jednom Vas molimo da pa┼żljivo pro─Źitate upute za upotrebu. Potrudili smo se da budu ┼íto op┼íirnije i razumljivije kako biste se mogli bolje i kvalitetnije koristiti proizvodom koji ste kupili. Sve nejasno─çe vezane za upute o radu mo┼żete razrje┼íiti kod ovla┼ítenog servisera.

Uputstvo za upotrebu:

1. Prostor u kojem se proizvod koristi mora biti zatvoren, s temperaturom zraka od 5 – 40*C i relativnom vlagom zraka od 55 –┬á 75%.
2. Proizvod mora biti udaljen najmanje 100 cm od izvora topline. U protivnom ga treba zaštiti odgovarajućom zaštitom.
3. Proizvod je namjenjen uobi─Źajenoj upotrebi i optere─çenjima za tu vrstu funkcije.
4. Drvene dijelove proizvoda obavezno ─Źistiti mekom krpom i dopu┼ítenim sredstvima za odr┼żavanje i ─Źi┼í─çenje namje┼ítaja.
5. Tapacirane dijelove odr┼żavati sa dopu┼ítenim sredstvima ovisno o sastavu tapaciranog dijela namje┼ítaja.